На украинския фронт е регистрирано, че Русия използва системата AeroScope, произведена

...
На украинския фронт е регистрирано, че Русия използва системата AeroScope, произведена
Коментари Харесай

Руската армия отговаря на украинските дронове с китайска система?

На украинския фронт е записано, че Русия употребява системата AeroScope, създадена от китайската компания DJI, за да открива безпилотни самолети, пуснати от въоръжените сили на Украйна.

Това пиша уеб сайтът " Информационна опозиция ", който се списва от военния публицист Костантин Машовец.

Уточнява се, че системата AeroScope може да дефинира местоположението на дрона, височината, скоростта и посоката на полета, мястото на изстрелване и местоположението на оператора.

" Китайската компания DJI създава портативни и стационарни версии на AeroScope, които към този момент се употребяват от съветските армейски елементи и Росгвардия ", написа Константин Машовец.

Той е засякъл първото потребление на системата AeroScope от страна на Русия на 28 октомври, по-късно е записал най-малко още три пъти такава. Във всички случаи това става дейно.

Официално от 26.04.2022 година, DJI е спряла доставките на тези безпилотни системи както за Русия, по този начин и за Украйна поради военната им приложимост. " Информационно опозиция " обаче слага под подозрение това дали Китай фактически е спрял доставките за Русия. 

" Разбира се, потреблението на този комплекс от съветските войски се дължи на забележителното преимущество на частите на ВСУ в тактическата информираност заради всеобщото потребление на безпилотни летателни апарати от вида " Мавик ". Затова те вземат решение да " преодолеят този проблем " по най-радикалния метод - обръщат се за подпомагане към същия производител, който създава най-масовия вид украински тактически безпилотни летателни апарати ", прецизира " Информационна опозиция ".

Вероятно съветските командири скоро ще се опитат и да подобрят потреблението на аероскопа на фронтовата линия, с цел да понижат времето му за работа. Вероятно е съветската войска да вкара в деяние и собствен оператор на безпилотен летателен уред, който да " прихваща " украинските дрон като част от бойното обслужване на този комплекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР